Jordy Veenstra

Jordy Veenstra

Associate Licht Ontwerp

OPLEIDING

Jordy studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Hier volgde hij de opleiding Design & Technologie met als specialisatie: lichtontwerp.

THEATER

Jordy werkt veel samen met lichtontwerper Marc Heinz. Hierdoor werkte hij als associate en assistent lichtontwerper mee aan producties zoals: ‘The Sound of Music’, ‘Annie’, ‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’, ‘Trapeze’, ‘Charlie and the Chocolate Factory’, ‘Jakop Ahlbom: Knockout’, ‘Richard Groenendijk: Voor iedereen beter’, ‘Peter Pannekoek: Nieuw bloed’ en ‘DNA’, ‘Wim Helsen: Niet mijn apen, niet mijn circus’, ‘Alex Klaasen: Showponies 1 & 2’, ‘Nureyev’, ‘Wolfgang, het wonderjong’ en ‘Aïda’.

Daarnaast werkte hij mee aan de opera’s: ‘De verkochte bruid’ (Nederland), ‘Halka’ (Wenen & Warschau), ‘La Forza del Destino’ (Warschau & New York), ‘La Bohème’ (Warschau) en Faust (Ljubljana). Recent kreeg hij de kans om als zelfstandig lichtontwerper te werken aan de theatervoorstelling: ‘De regels van Floor’.

Jordy heeft zijn expertise van lichtontwerp ook al regelmatig mogen gebruiken bij diverse events en concerten. Zo werkte hij samen met Marc Heinz aan het lichtontwerp voor ‘Armin van Buuren: This is me, Feel Again’ in de Ziggo Dome in Amsterdam. Daarnaast werkte ze ook samen aan het licht voor ‘Hyper’, een concert van Davina Michelle in Ahoy. Afgelopen november kreeg hij de kans om als associate lichtontwerper naar Las Vegas af te reizen voor het event: ‘Formule 1 Las Vegas Launch Party 2022’.

OVERIG

Naast zijn werkzaamheden in het theater heeft Jordy ook meegewerkt aan het lichtontwerp voor diverse musea en tentoonstellingen in onder andere Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Dubai. Een van de hoogtepunten voor hem was tot nu toe het meewerken aan de ‘World Expo Dubai 2020’.


Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie