Albert Verlinde

Albert Verlinde

Producent

OPLEIDING

Albert Verlinde studeerde in 1984 aan de kleinkunst-academie in Amsterdam.

THEATER

Albert had enige jaren een eigen cabaretgroep Boemerang en speelde in diverse musicals. Met de musical Piaf met Liesbeth list maakte hij in 1998 zijn debuut als theaterproducent. Sindsdien produceerde hij tientallen voorstellingen, aanvankelijk met zijn eigen bedrijf Albert Verlinde entertainment en na het samengaan met Joop van den Ende Theaterproducties in 2014 als directeur van Stage Entertainment Nederland. Hij initieerde originele Nederlandse producties als Doe Maar, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Sonneveld en was getekend Annie mg Schmidt, maar produceerde ook grote internationale shows als the Bodyguard, Mamma Mia! en Disney’s The Lion King. Vorig jaar produceerde hij de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond.

TV & FILM

Albert is ook een bekend tv-gezicht. als entertainmentdeskundige is hij al dertig jaar te zien in verschillende showrubrieken als rtl boulevard en shownieuws, bij beide rubrieken was hij vanaf het begin betrokken. Hij bedacht het televisieprogramma My Name dat in meer dan tien landen te zien was.

OVERIG

Albert schreef columns voor onder meer Privé, Tros Kompas en NRC Handelsblad. Hij is ook Voorzitter van de raad van commissarissen van het MECC in Maastricht. Daarnaast is Albert maatschappelijk betrokken. Hij is gemeenteraadslid in Vught, voorzitter van de Stichting Viering Nationale Boomfeestdag, oprichter en voorzitter van het Nationaal Theater Fonds, initiatiefnemer samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds van het Nationaal Theaterweekend. Sinds dit jaar is hij ook lid van de Landelijke Stuurgroep Samen minder suïcide. Albert is ridder in de orde van Oranje Nassau, een onderscheiding die hij in 2011 ontving voor zijn inzet voor kunst en cultuur.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie